Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To video jsem viděl. Ta matka vyjela nevybíravě. Mohla říci: "Promiňte prosím, ale já nutně potřebuji .... ." A řidič mohl taky říci: "Nezlobte se, ale ....". A třeba by se dohodli. V momentě kdy na sebe začali křičet už bylo po smírčím řešení.

1 0
možnosti

Nějak moc jsem to nesledoval, nicméně měl jsem za to, že nešlo ani tak o kritiku toho, že řidič si plnil své povinnosti, ale spíš o to jakým způsobem to podal.

0 0
možnosti

No, pane Rozsívale, on bude hlavně problém ten, že video zachycuje už probíhající konflikt.

Zřejmě těžko se dozvíme, jak to začalo, kdo byl dá se říci iniciátorem konfliktu (protože bez toho, aniž by byl zachycen začátek se vždy vyrojí možné pochybnosti o pravdivosti).

Ano, řidič na videu už není příliš asertivní, to určitě ne, ovšem jak můžeme vyloučit, že se pokoušel pět minut vysvětlovat v klidu, že prostě ne, nelze, respektive že ON si to riziko na triko nevezme.

A přiznejme si, že podle toho jak ta dotyčná zněla, nevím jak vy, ale já bych s ní neměl trpělivost ani minutu.

Ale jistě, řidič je profesionál, tedy měl by být. Ale co jsem měl možnost vnímat rozbory situace, tak pardon, ale ne, dotyčná byla totálně mimo.

8 0
možnosti

Pražáci musí mít vždycky něco jinak, lépe, více, důrazněji, přísněji...

U nás se do mhd vejdou kočárky dva. Asi máme větší tramvaje a autobusy.

https://www.dpo.cz/soubory/jizdne/spp-11-12-2022.pdf

článek 5.1

1 1
možnosti

OK, jenže musíte také vzít v úvahu, že zatímco v Ostravě jste si pořídili autobusy Solaris Urbino, tak pokud jsem se díval správně zrovna na dotčené lince jezdí autobus IVECO.

A prostě tady je zakopaný pes. Pokud jsou ostravské autobusy koncipovány pro dva kočárky, OK, není problém. Jak vidno ty pražské v mnoha případech nejsou.

Ale to není nic o něčem extra (a to píšu jako nepražák), prostě Ostrava se rozhodla pro určitý typ, Praha zase pro jiný.

2 0
možnosti

A k čemu je dobré takovéto striktní dodržování pravidel ? To by taky paní s miminem mohla na autobus, ve kterém už nějaký ten kočárek nepřistoupil na předchozí stanici, čekat od rána do večera. Teoreticky. Takže, pokud bych byl řidičem poloprázdného autobusu, nechal bych paní nastoupit. Ale jestli se řidič bojí, tak by měl možná dělat něco jiného, protože jinak se pak může stávat, že na té zastávce budete čekat od rána do večera, třeba právě Vy.;-)

1 6
možnosti
Foto

K čemu je správné ? Třeba k tomu, že kdyby to řidič připustil a došlo k nehodě se zraněním někoho z míst dvou kočárků, šel by si sednout.... Často slýchám od studentů při odpolední proč je nepustím o čtvrt hodiny dřív z odpolední, že o nic nejde.... Protože bych to měl stejně tak, kdyby se jim něco během té chvíle stalo.

3 0
možnosti

Jistou dobu jsem působil v DP. Službyvedoucí, logicky i za volantem busu. Historek by bylo skutečně na stovky! Přitom je to tak prosté. Cestující je osoba svobodná. Jeho svoboda končí položením nohy do vozidla. Dobrovolně se podrobuje - "Přepravnímu řádu".Mnohým to ovšem činí potíže! Asi nejlepší historka ... ?

Přichází za mnou cestující - "Pane řidič, vzadu je muž a zvesela si kouří"! Jsa vyzván, tedy jdu jednat, dozvídám se - "A co bych si tady nekouřil? Vždyť je přece demokracie" :-)! (Nekonečné variace na téma práv a povinností) ...

1 0
možnosti

Řidič autobusu je v případě nehody, nebo zranění pasažérů první který je za to odpovědný. Takže ve jmenovaném případě sice "vyjímku" udělit mohl ale neudělil. Proč nebo nač není důležité. Neudělil, konec diskuze.

Upřímně nechápu ten cirkus kolem toho.

7 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 890x
Vkládám své názory, svůj pohled na svět. Respektuji Vaše názory a čtu o Vašem pohledu... A o tom to je.

Seznam rubrik