Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Dobrý den,

líbí se mi váš článek, neboť se nebojíte o svém názoru mluvit. Já osobně s ním však velice nesouhlasím. Proč? Je to jednoduché.

Co je důvodem proč jakýkoliv terorista spáchá násilný čin na davu lidí a ne na jen sám na sobě?

Je to strach, který ve vás jeho čin vyvolává. Čin, který ublíží několika desítkám lidí obletí svět a šokuje miliony lidí. Přinutí je upřít zrak a mysl na něco nad čím přemýšlet nechtějí. ANO STRACH. Kdyby se sebevražedný terorista s dopisem na rozloučenou upálil jako náš Jan Palach, dostal by se také do zpráv a jeho zprávu by četlo více než milion lidí, ale vyvolal by soucit. Možná by dokonce někomu pomohl, neboť by ukázal na beznaděj a potřebu poukázat na problém. Soucit a pozornost však není to co chtějí tito lidé vyvolávat!

To je také důvod proč se v metru nebojím. Nenapadají mě divné myšlenky, když vidím kohokoliv odlišného v metru. Když vidím ženu v burce, napadne mne akorát to, že je nepřizpůsobivá, neboť má žena v jejích zemi respektuje kulturní tradice a chodí zahalená, tak proč ona nerespektuje naše tradice, a nenechá si pohlédnout do obličeje a na ruce?

Chci říct, že svým strachem vyvoláváte poptávku po teroru. Určitou hysterii, kterou terorismus očekává. Avšak svým strachem nikomu ani ničemu nepomáháte. Strach který cítíte jen vše zhoršuje. Strach zamyká cesty ke komunikaci. Cítíte strach který vyvolává předsudky. Strach, který vyvolává averzi a diskriminaci.

Proto se nebojím, proto chodím hrdě v metru a dívám se hrdě do očí všem kteří vám přijdou podivní. Aby se tito lidí cítili být přijatí do této společnosti. Aby věděli, že ikdyž mi ublíží, já se nezačnu bát, nepřestanu se bavit a neslevím ze svého způsobu života - protože věřím že svoboda, dialog a respekt k jinému člověku není sluníčkářství, ale hodnota která je mou ctností.

1 0
možnosti
Foto

Uprchlíci jsou "úplně hotoví" především z toho, že i když jim někdo nakukal, co všechno tady v Evropě dostanou zadarmo (ihned poté, co vystoupí z gumového člunu, který si sami na radu převaděčů musí pár stovek metrů od břehu prořezat, aby byli zacráněni!!), tak musí jít ještě tisíc kilometrů někam pěšky "a když už tam někam dojdou", tak je potom policie nacpe do stanů nebo po stovkách do vyřazených letištních hal. Takhle si ten evropský ráj, kde se prý tady zadarmo rozdávají domky, byty a auta, rozhodně nepředstavovali. A upřímně řečeno - koho by to nenaštvalo???

0 0
možnosti
Foto

pardon, překlep - místo slova zacráněni tam patří slovo "zachráněni"...

0 0
možnosti
OK

Vystihla jste to velmi přesně. Riziko, že se stanete obětí útoku teroristů je, alespoň prozatím, nesrovnatelně menší, než že se stanete obětí autonehody.

Přesto nepochybuji, že v autě se bojíte méně než v prostoru metra. A rozumím vám. Zbraní teroristů je strach. Radikální islamisté nemají silu pobít Evropu, navíc jich zase až tak mnoho (zatím) není. Většina muslimů, kteří jdou do Evropy, sem nechodí proto, aby nás zabíjeli, ale aby si utrhli kus našeho sociálně podpůrného koláče, tedy něčeho, co doma nemají. Chodí sem však i lidé, kteří prostě jen chtějí někde přežít.

Jenže představy mnohých často neodpovídají realitě, nehledě k tomu, že jejich cesta k nám je taky něco stála, mafie to nedělá zadarmo.

A tak tu roste frustrace. Frustrace lidí, kteří našemu světu tolik nerozumí, ale cítí, že jsou lidmi druhé kategorie, že to tu zase taková idylka není. A taky frustrace nás, kteří vidí, že nemůžeme donekonečna zvládat příliv tolika lidí, kteří více či méně nejsou s naší kulturou plně kompatibilní. A frustrace je o to větší, když tu a tam něco vybuchne nebo je někde postřílena či jinak usmrcena skupina lidí.

Muslimy žene frustrace k radikalismu, nás taky. Sice je to radikalismus jiný, ale v obou případech jsou tyto radikální postoje namířeny proti sobě. Což je snem radikálním islamistů ISIS - postavit proti sobě muslimy a Evropu.

Jak tuhle cestu do ještě větších hrůz zastavit? Upřímně - nevím. Nevěřím na jednoduchá řešení, která si prvně všechny problémy nepřiměřeně zjednoduší.

Nějak nám uniká, že se nám planeta přelidňuje. A je na ní spousta míst, kde hrozí problémy, jež mohou způsobit buď masivní migraci, případně rozsáhlé války a v neposlední řadě nad námi visí Damoklův meč pandemií, které mohou evoluci posloužit jako účinný regulátor populační expanze.

1 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 890x
Vkládám své názory, svůj pohled na svět. Respektuji Vaše názory a čtu o Vašem pohledu... A o tom to je.

Seznam rubrik